Trine Pertou Mach er månedens klummeskribent


pen3

Trine Pertou Mach er Dansk Privacy Netværk´s september måneds klummeskribent.

Trine Pertou Mach er cand.scient.pol. fra Århus Universitet. Hun arbejder på Institut for Menneskerettigheder og er forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke. Medlem af SF. Har siddet i styrelsen for tænketanken NyAgenda.

Specialist i den arabiske verden, menneskerettigheder, demokratisering og civilsamfunds-udvikling. Beskæftiger sig en del med kvinders rettigheder i den arabiske verden. 1998-2001 ansat som politisk akademisk medarbejder i EU-parlamentet med fokus på EU’s institutionelle forhold (åbenhed, integration, komitologi, traktatforhandlinger og regeringskonferencer). 2001-3 ansat på EU-kommissionens delegation i Kairo, Ægypten, med ansvar for NGO-bistand, civilsamfund, demokrati og fattigdoms-bekæmpelse; dækkede menneskerettigheds-situationen i landet.

Hun var 2003-4 ansat i WWF Verdensnaturfonden, København, som leder af et demokratiudviklingsprojekt i Kaliningrad. 2004-6 programkoordinator i Mellemfolkeligt Samvirke med fokus på Det Arabiske Initiativ. 2006-7 programmedarbejder i Folkekirkens Nødhjælp (Mellemøsten). Er tidligere talsperson for Junibevægelsen (2000-2005).

Trine har skrevet en række debatindlæg og bidrag til bøger (bl.a. “Udfordring Europa”, Forlaget Politisk Revy (2002); “Scenarier for europæisk samarbejde. Hvidbog om fire mulige udviklinger af det europæiske samarbejde” (2004); “Smag på Europa” med Ellen Trane Nørby (2004). Hun er foredragsholder og debattør, og har bl.a. været kommentator for Dagen og dagbladet Information.

Trine Pertou Mach er optaget af værdikampen i kølvandet på terrorbekæmpelse med overvågning og kontrol og  indskrænkningen af det enkelte menneskes ret til at leve uforstyrret af staten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s